Hospodaření podniku v lesní výrobě - Lengyelová, Andrea (Jihočeská univerzita, 2011)
Cílem bakalářské práce je zhodnocení hospodaření vybraného podniku. V první části této práce je úvod a jsou zde odborně vysvětleny základní pojmy, které se v ní objevují. Druhá část zahrnuje vlastní práci. Podnik byl hodnocen pomocí výrobní a ekonomické analýzy. Výrobní analýza obsahuje popis hlavních předmětů činnosti z hlediska jejich charakteristiky a dílčích činností, které zahrnují. Ekonomického zhodnocení bylo dosaženo prostřednictvím finanční analýzy ročních výkazů a kalkulací nákladů vlastního výkonu. Ke srovnání byly použity data čtyř po sobě jdoucích období, roky 2007- 2010. Závěr práce zahrnuje také návrh možných opatření pro stabilitu a kontinuitu podnikání.
Management of company in forest production
Keywords: bakalářská práce; hodnocení; výrobní a ekonomická analýza; kalkulace nákladů vlastního výkonu; thesis evaluation production and economic analysis costing of own performance