Situace klientek azylového domu pro matky s dětmi - důvody pro pobyt v zařízení - Vaculíková, Michaela (Jihočeská univerzita, 2018)
Bakalářská práce se zabývá situací klientek azylového domu pro matky s dětmi. Pojednává o důvodech, které brání klientkám v odchodu ze zařízení. Praktická část práce je rozdělena do tří kapitol. Zabývá se rodinou a její funkcí, patologií rodiny jako je rozvod v rodině nebo domácí násilí. Dále pak osamoceným rodičovstvím a riziky s tím spojenými a azylovými domy. V praktické části jsou prezentovány výsledky rozhovoru s klientkami azylového domu pro matky s dětmi v Hodoníně a poté jsou vyhodnocena data. V závěru praktické části jsou shrnuty zjištěné výsledky.
Situation of clients of the asylum home for mothers with children - reasons for staying in the facility
Keywords: azylový dům; rodina; osamocené rodičovství; nezaměstnanost; domácí násilí; sociální vyloučení; bytová problematika; finanční problematika; asylum house; family; single parenhood; unemployment; domestic violence; social exclusion; housing issues; financial issues