Uplatnění UX designu v rozhraní databáze UniCatDB - Mastil, František (Jihočeská univerzita, 2020)
Diplomová práce identifikuje nejpoužívanější metody návrhu uživatelské zkušenosti (UX), které strukturuje podle projektových fází. Vybrané metody z teoretické části jsou aplikovány při návrhu dynamické aplikace UniCatDB, pro správu nálezových dat.
Application of UX design in the scientific interface of UniCatDB database
Keywords: uživatelský prožitek; uživatelská zkušenost; návrh uživatelské zkušenosti; použitelnost; testování použitelnosti; přístupnost; informační architektura; dynamická aplikace; UX design; user experience design; UX design; user experience design; usability; accessibility; usability testing; dynamics application