Logistika a logistická podpora v krizovém řízení a ochraně obyvatelstva - Holejšovský, Jan (Jihočeská univerzita, 2010)
ABSTRAKT LOGISTIKA A LOGISTICKÁ PODPORA V KRIZOVÉM ŘÍZENÍ A OCHRANĚ OBYVATELSTVA Diplomová práce na téma ‚qLogistika a logistická podpora v krizovém řízení a ochraně obyvatelstva'' je rozdělena do několika kapitol, které jako celek poskytují informace o logistice a logistické podpoře v krizovém řízení a ochraně obyvatelstva. To byl jeden z cílů této práce. Logistika a logistická podpora, krizový management, ochrana obyvatelstva a integrovaný záchranný systém jsou popsány v kapitolách I., II., III., IV. V páté kapitole je popsána základní legislativa krizového řízení a ochrany obyvatelstva. V šesté kapitole je popsána logistika a logistická podpora v krizovém řízení a ochraně obyvatelstva a uvedeny informace k Institutu ochrany obyvatelstva, Základně logistiky Olomouc, Správě státních hmotných rezerv a Hasičskému záchrannému sboru České republiky. Částí diplomové práce je také vyhodnocený anonymní dotazník. Jeho cílem bylo zjistit úroveň logistiky a logistické podpory u Policie České republiky. Vyhodnocením výzkumu byly zjištěny nedostatky v logistice a logistické podpoře Policie České republiky. V souvislosti se zpracováním diplomové práce byla stanovena následující hypotéza: 1. Logistika a logistická podpora v krizovém řízení a ochraně obyvatelstva je na dobré úrovni. Tato hypotéze byla potvrzena.
Logistics and logistics support in crisis management and citizen protection
Keywords: Logistika; Logistická podpora; Ochrana obyvatelstva; Krizové řízení; Integrovaný záchranný systém; Hasičský záchranný sbor; Logistics; Logistics support; Citizen protection; Crisis management; Integrated rescue system; Fire brigade