Řešení konfliktů v partnerských vztazích v kontextu citové vazby a emoční regulace - Soukupová, Štěpánka (Jihočeská univerzita, 2022)
Bakalářská práce se zabývá problematikou řešení konfliktů v partnerských vztazích, na něž pohlíží perspektivou teorie citové vazby a emoční regulace. Teoretická část vymezuje obsah zmíněných konstruktů a prezentuje přehled dostupných empirických zjištění věnujících se této problematice. Praktická část ověřuje souvislosti mezi úzkostností a vyhýbavostí citové vazby, jednotlivými styly řešení konfliktů a strategiemi emoční regulace, proměnnými vzniklými z administrovaných dotazníků ECR-R-16 (Dotazník prožívání blízkých vztahů), RPCS (Relationship Partner Conflict Scale) a CERQ (Cognitive Emotion Regulation Questionnaire).
Conflict resolution strategies in romantic relationships in context of attachment and emotional regulation
Keywords: Attachment; citová vazba; partnerské vztahy; interpersonální konflikty; emoční regulace; Attachment; romantic relationships; interpersonal conflicts; emotion regulation