SWOT analýza vybrané obchodní společnosti - Jindrová, Lucie (Jihočeská univerzita, 2023)
Tématem bakalářské práce je provedení a zhodnocení SWOT analýzy na vybrané obchodní společnosti. V teoretické části jsou vysvětleny základní pojmy v oblasti podnikání a uvedeny možné druhy právních forem. Dále jsou zde shrnuty informace týkající se dílčích strategických analýz prostředí a podrobně popsána SWOT analýza, u níž je vysvětlena podstata, jednotlivé komponenty a tvorba. V praktické části je představena a charakterizována vybraná obchodní společnost, na které je zpracována SWOT analýza. SWOT analýza je vytvořena na základě sumarizace klíčových faktorů z výsledků provedené STEP analýzy, Porterova modelu a analýzy výsledků v jednotlivých funkcionálních oblastech. Závěrem práce je vyhodnocení strategie vycházející ze SWOT analýzy a doporučení nejvýhodnějších strategických alternativ pro rozvoj zvolené obchodní společnosti.
SWOT analysis of a selected company.
Keywords: SWOT analýza; Agrowest a.s.; analýza vnitřního prostředí; analýza vnějšího prostředí; strategie; SWOT analysis; Agrowest a.s.; internal environment analysis; external environment analysis; strategy