Životní styl jedinců s homosexuální orientací - Emrová, Monika (Jihočeská univerzita, 2007)
Cílem práce je analyzovat životní styl jedinců s homosexuální orientací a zjištění názorů heterosexuální společnosti na homosexuální minoritu. Dílčími cíli jsou: - analyzovat životní styl příslušníků heterosexuální společnosti; - provést komparaci životního stylu jedinců s homosexuální orientací a životního stylu příslušníků heterosexuální společnosti. První část práce je zaměřena teoretické zpracování problematiky homosexuality a životního stylu jedinců s homosexuální orientací. Ve druhé části jsou zpracovány dotazníky jedinců s homosexuální orientací a dotazníky od příslušníků heterosexuální společnosti.
The Lifestyle of the Individuals with Homosexual Orientation
Keywords: Homosexualita; Homosexuální chování; Homosexuální identifikace; Coming out; Životní styl; Registrované partnerství; Homosexuality; Homosexual behaviour; Homosexual identifikation; Coming out; Life style; Registered partnership