Stanovení nákladů na výrobu senáže z trvalých travních porostů ve vybraném zemědělském podniku. - Behenský, Luboš (Jihočeská univerzita, 2008)
Bakalářská práce stanovuje náklady na výrobu senáží v Zemědělském družstvu Koryta. Podle zadání byly zvoleny 3 pozemky, které družstvo obhospodařuje. První pozemek - LPIS kód 9706/1, druhý 9601/7 a poslední 9703. Celková výměra pozemků činí 28,43 ha. Na této ploše bylo provedeno sledování sklizně hmoty z trvalých travních porostů, její senážování a záznam údajů nutných pro vyhotovení práce. Další potřebná data byla zjištěna z účetnictví Zemědělského družstva Koryta. Na základě těchto informací byl v práci proveden výpočet nákladů na sklizeň a rozbor technologie sklizně píce z trvalých travních porostů.
Determining Production Costs of Hay Silage on a Chosen Farm
Keywords: konzervace; senáž; náklady; Hay Silage; Preservation; Production Costs