Finanční rovnováha podniku - Kubíčková, Irena (Jihočeská univerzita, 2011)
Práce se zabývá kapitálovou strukturou podniku z hlediska dlouhodobého i krátkodobého. Klasifukuje základní pravidla financování a posuzuje možnosti hodnocení kapitálové struktury pomocí poměrových ukazatelů. Dále uvádí Zlatá pravidla financování která jsou též aplikována v teoretické části.
Financial balance of the firm
Keywords: kapitálová struktura; zlatá pravidla financování; finanční analýza; poměrové ukazatelé; capital structure; financial analyse; financial lever