Evaluation of Spruce Forest Regeneration and Vegetation Changes - Hrežíková, Markéta (Jihočeská univerzita, 2014)
Porovnání vlivu žíru lýkožrouta a následné asanace na horské smrkové lesy v centrální části Šumavy po 12 letech vývoje. Výzkum byl zaměřen na přirozenou obnovu dřevin a bylinné patro.
Evaluation of Spruce Forest Regeneration and Vegetation Changes
Keywords: mountain spruce forest; bark beetle outbreak; disturbance; salvage logging; natural regeneration; herb-layer vegetation