Zamrzání hmyzu do ledu - Kalát, Matěj (Jihočeská univerzita, 2023)
Bakalářská práce se zabývá tématem zamrzání hmyzu do ledu. Literární rešerše obsahuje děje týkající se chladové tolerance u hmyzu a jejich strategie při obraně proti zamrznutí. Ve druhé části práce jsou rozebrány výsledky testů zamrzání vodních členovců do ledu a jejich míra přežití po zamrznutí.
Insects freezing into ice
Keywords: chladová tolerance; kryptobióza; zamrzání; vodní členovci; cold tolerance; cryptobiosis; freezing; aquatic arthropods