Smlouvy užívané v malém a středním podniku - Žáková, Pavlína (Jihočeská univerzita, 2019)
Práce je zaměřena na analýzu smluv používaných v malém a středním podniku, dále charakterizuje pojmy malý a střední podnik a popisuje různé typy smluv, které podniky využívají při uzavírání smluvních závazků. Zaměřuje se například na kupní smlouvu, smlouvu o dílo, nájemní smlouvu, leasingovou smlouvu nebo na výběrové řízení na zadávání veřejných zakázek a definuje práva a povinnosti pro tyto jednotlivé smlouvy. Potvrzuje nebo vyvrací stanovené hypotézy a popisuje význam a strukturu nejpoužívanějších smluv v podnicích. Hledá, která ze smluv je nejpoužívanější v malém a středním podniku, jak se smlouvy uzavírají nebo jakým způsobem určují sankce. Dále se práce věnuje problematice účtování leasingu a úvěru. Jako nástroj pro získávání informací využívá práce dotazník a rozhovor.
Contracts used in a Small and Medium-sized Enterprise
Keywords: podnik; smlouva; analýza; práva a povinnosti; contracts; enterprise; analysis; rights and obligations