Analýza vyprojektovaných společných zařízení v pozemkových úpravách ve vybraných k. ú. okresu Tábor - Dušková, Aneta (Jihočeská univerzita, 2015)
Diplomová práce se zabývá analýzou vyprojektovaných společných zařízení v pozemkových úpravách ve vybraných katastrálních území okresu Tábor. Pro tento účel byla vybrána tři katastrální území Doubí nad Lužnicí, Božejovice a Stoklasná Lhota. V aplikační části je u těchto území posuzován stav společných zařízení (opatření ke zpřístupnění pozemků, opatření k ochraně zemědělského půdního fondu, vodohospodářská opatření a opatření k ochraně a tvorbě životního prostředí) a to jak ve vyprojektovaném, tak i ve skutečném stavu. Dosažené výsledky jsou vzájemně porovnány. Na základě získaných poznatků a informací jsou pro každou pozemkovou úpravu doporučeny návrhy na opatření společných zařízení.
Analysis of projected common facilities in land adjustment in selected cadastral areas of the district Tábor
Keywords: pozemková úprava; společná zařízení; ÚSES; polní cesty; land adjustment; common facilities; territorial system of ecological stability; unpaved roads