Výroba nápojů v České republice - transformace a aktuální trendy - Jordáková, Pavlína (Jihočeská univerzita, 2011)
Bakalářská práce sleduje vývoj nápojového průmyslu a dopady transformačních procesů v nápojovém průmyslu po roce 1989. Dále se věnuje aktuálním trendům ve výrobě nápojů v souvislosti s ekonomickou situací České republiky. Bakalářská práce se zaměřuje na základní procesy vztahující se k problematice nápojového průmyslu, jeho historického vývoje a zaměření je zde hlavně na začátek 90. let na vliv transformace na jednotlivá odvětví nápojového průmyslu. V další části je sledován vývoj na začátku 21. století a aktuální trendy. V závěru je navrhnut možný vývoj do budoucnosti s přihlédnutím k současnému stavu odvětví a stavu největších průmyslových podniků. Text je doplněn o tabulky, grafy zpracovaných na základě ekonomických ukazatelů v odvětví. Mapy v textu a v příloze jsou vytvořeny formou kartogramu bodovou metodou v programu ARCGIS 9.3. Text je doplněn o tabulky, grafy a souhrnné tabulky v přílohách zpracovaných na základě ekonomických ukazatelů v odvětví. Mapy v textu a v příloze jsou vytvořeny formou kartogramu bodovou metodou v programu ARCGIS 9.3.
Beverage production in Czech Republic - transformation and actual trends
Keywords: nápojový průmysl; transformace; Česká republika; beverage industry; transformation; the Czech Republic