Využitelnost vybraných účetních programů v účetní jednotce - Řepová, Michaela (Jihočeská univerzita, 2021)
Bakalářská práce se zabývá analýzou současného stavu účetní jednotky v oblasti využívání účetního programu a procesem výběru nového účetního systému pro danou firmu, která se zabývá externím vedením účetnictví a daňové evidence. Práce je rozdělena do dvou částí. Teoretická část popisuje povinnost vedení účetnictví a daňové evidence dle zákona č. 563/1991 Sb., o účetnictví, ve znění pozdějších předpisů a charakterizuje vybrané moduly účetních programů. Následně popisuje hlediska, která by měla účetní jednotka zohledňovat při výběru vhodného účetního programu. V praktické části je nejprve představena účetní jednotka, pro kterou je výběr účetního programů prováděn. Na základě konkrétních potřeb této jednotky jsou stanoveny priority požadavků a způsob jejich hodnocení. Následuje samotný postup komparace účetních programů a v závěru je shrnutý celý proces s konečným doporučením pro využívání jiného účetního programu.
Usability of Selected Accounting Software in an Accounting Entity
Keywords: účetnictví; daňová evidence; účetní program; účetní jednotka; výběr; požadavky; bookkeeping; tax records; accounting software; accounting entity; selection; requirements