Přínos dětských táborů pro úspěšné začlenění a fungování jejich účastníků ve společnosti - Blažková, Martina (Jihočeská univerzita, 2015)
Práce se zabývá vztahem mezi dětskými tábory a procesem socializace. V teoretické části práce jsou oba fenomény popsány. Autorka pracuje se dvěma pohledy na socializaci a následně uvádí vlastní chápání pojmu. Část věnovaná dětským táborům shrnuje jejich historii, uvádí typy, charakteristiku a zaměřuje se na edukační potenciál dětských táborů. Praktická část práce obsahuje popis a výsledky kvalitativního šetření uskutečněného mezi dvěma skupinami respondentů dospělými účastníky dětských táborů a jejich rodiči. Výsledky výzkumu poukazují na rozdílnost pohledů obou skupin respondentů na zkoumanou problematiku.
Children camps and its benefits to successful integration and life of camp-participants in society
Keywords: dětský tábor; socializace; zotavovací akce; informální učení; skupina; skupinová dynamika; vrstevnická skupina; diskomfort; rodina; Summer Camp; Socialization; Informal Learning; Group; Group dynamics; Peer Group; Discomfort; Family