Využití grafického kalkulátoru ve výuce matematiky - Tupý, Petr (Jihočeská univerzita, 2009)
Tato diplomová práce pojednává o práci s grafickým kalkulátorem TI-92 Plus, jeho výhodách i nevýhodách při využití ve výuce matematiky. Snahou je zjistit, zda tento nástroj usnadní studentům práci při řešení úloh, či je jeho přínos natolik minimální, že se nevyplatí zahrnout práci s ním, ke které je samozřejmě zapotřebí jistých znalostí studentů, do výuky matematiky. Z tohoto vyplývá snaha o nalezení typových úloh, při kterých je práce s grafickým kalkulátorem rychlejší, snadnější a především lépe pochopitelná. Jedním z dílčích cílů je taktéž uvést čtenáře do problematiky připojení grafického kalkulátoru k PC, díky čemuž jeho majitel získá další nepřeberné množství funkcí spojených s interaktivním prostředím, které tímto vytvoří - například možnost zachytávání obrazovky kalkulátoru, instalace dalších aplikací do paměti kalkulátoru, záloha a obnovení dat atd.
Graphing calculator in the mathematics education
Keywords: grafický kalkulátor; TI-92 Plus; výuka matematiky; graphing calculator; TI-92 Plus; mathematics education