Aspekty větné negace v češtině. Trojí teoretický přístup. - Nováková, Veronika (Jihočeská univerzita, 2010)
Tématem mé bakalářské práce jsou vybrané aspekty větné negace v češtině. Práce je rozdělena do dvou částí ? teoretické a praktické. Teoretická část se zabývá teoretickými přístupy třech hlavních prací, kterými jsou Mluvnice češtiny 3, Negace a presupozice ve významové stavbě věty Evy Hajičové a Základy Syntaxe. Minimalistický přístup Davida Adgera. V praktické části vytvářím teorii členského záporu na základě generativní gramatiky a zkoumám chování zájmen v záporných větách.
Aspects of Sentential Negation in Czech. Three Theoretical Approaches.
Keywords: aspekty; větná negace; David Adger; aspects; sentential negation; David Adger