Činnost Místní akční skupiny LAG Strakonicko a její vliv na rozvoj regionu - Rodová, Pavlína (Jihočeská univerzita, 2016)
Bakalářská práce se zabývá činností Místní akční skupiny LAG Strakonicko. Teoretická část vymezuje obecné pojmy týkající se rozvoje venkovského regionu a vzniku místních akčních skupin. Praktická část přináší charakteristiku LAG Strakonicko a zhodnocení její dosavadní činnosti. Na základě vyhodnocení analýz jsou také navrhnuta vhodná opatření do budoucna. Výsledkem práce je posouzení vlivu LAG Strakonicko na rozvoj daného regionu. V dotazníkovém šetření bylo zkoumáno povědomí místních obyvatel o LAG Strakonicko.
The Activity of the Local Action Group LAG Strakonicko and its Impact on Regional Development
Keywords: rozvoj venkova; strategie rozvoje; LEADER; Strakonicko; místní akční skupina; rural development; development strategy; LEADER; Strakonicko region; local action group