Čmuchal - multifunkční designerská studie - Lacina, Václav (Jihočeská univerzita, 2008)
Teoretická část mé diplomové práce s názvem ''Čmuchal'', multifunkční designérská studie , se zabývá analýzou problému průniků do soukromí , který se stal autorovým stimulem pro vytvoření výtvarného díla . Dále pak dokumentuje příklady užití keramických obkladů s reliéfním námětem v historii a teoretický postup výroby keramické obkladačky . Praktická část diplomové práce obsahuje návrh, výrobu a instalaci keramických obkladaček s reliéfním motivem ''čmuchala'' v interiéru veřejného WC . Tento happening pak fotograficky dokumentuje .
The snooper - multifunkcional design study
Keywords: čmuchal; průniky do soukromí; design; keramický obklad; instalace; happening.; the snooper; intersection into the personal privacy; design; wall tiles; installation; happening.