Analýza fázové výživy dojnic - Zimolová, Barbora (Jihočeská univerzita, 2014)
Bakalářská práce se zabývá výživou dojnic a technikou krmení a zhodnocením úrovně výživy v daném zemědělském podniku. Hodnocení úrovně výživy bylo provedeno na základě posouzení potřeby živin a energie k doporučeným hodnotám ve vztahu k užitkovým parametrům. Práce se dále zabývá hodnocením kvality objemných krmiv z pohledu vybraných fermentačních charakteristik a výživné hodnoty. Kukuřičná a travní siláž byly zhodnoceny jako výborné. Průměrná užitkovost ve sledovaném podniku za rok 2013 je 7708 kg na dojnici.
The analysis of phase nutrition of dairy cows
Keywords: výživa dojnic; krmná dávka; technika krmení; nutrition of dairy cows; breeding ration; feeding technique