Pachatel domácího násilí - Štěpková, Miloslava (Jihočeská univerzita, 2009)
Práce se zabývá problematikou domácího násilí, se zaměřením na osbobu pachatele. Nastiňuje rizikové faktory, které napomáhají vzniku násilí a představuje základní charakteristiky pachatelů dle odborné literatury. Praktická část práce nabízí možné východisko situace a předkládá návrh projektu na zřízení intervenčního centra pro pachatele.
The Offender of Domestic Violence
Keywords: pachatel; domácí násilí; rizikové faktory vzniku násilí; týrání; prevence; práce s pachatelem; offender; domestic violence; risk factors of violence origin; maltreatment; prevention; cooperation with offender