Přírodniny v učení o přírodě na 1. stupni základní školy - Kubová, Natálie (Jihočeská univerzita, 2021)
Diplomová práce se zabývá využitím přírodnin ve výuce na prvním stupni základní školy. Kromě teoretických východisek obsahuje soubor úloh k využití ve školní praxi. Jedná se o aktivity s využitím přírodnin, zaměřené zejména na přírodní společenstvo lesa jako jeden z našich nejrozšířenějších ekosystémů. Následuje praktické vyzkoušení vybraných aktivit ve škole, sloužící jako ověření jejich funkčnosti a proveditelnosti.
Natural objects in primary science education
Keywords: přírodniny; prvouka; přírodověda; natural objects; primary education; science education