Formy stimulace a politiky odměňování ve vybrané firmě - Dolná, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2011)
Základem každého podniku je dosahovat vytčených cílů, splňovat produkční plány a hlavně dosáhnout prosperity. Nejdůležitějším článkem tohoto řetězce je lidský faktor, je to nejcennější kapitál firmy. Lidský kapitál je v dnešní době nejvýznamnějším faktorem rozvoje firem. Dobré výsledky, milé chování k zákazníkům, plnění daných úkolů, obecně kvalitní práce, to vše jsou důvody, proč by firmy měli své zaměstnance podporovat, motivovat a stimulovat ke stabilním výkonům. Tato bakalářská práce se právě této problematice věnuje. Hlavním cílem je zkoumání vybraného podniku, zjištění stavu současné politiky odměňování a míry stimulace ovlivňující zaměstnance. Po utřídění a analýze dat a získaných informací bylo důležité soustředit se na zhodnocení současného stavu a analýzu politiky odměňování a dalších stimulů ve vybrané firmě. Na základě těchto informací jsem se pokusila o syntézu získaných poznatků pro současnou praxi.
Forms of stimulation and remuneration policies in a selected company
Keywords: Compensation policy; analysis of simulation forms; stimulation; human capital; quality work; good results