Uplatnění meziplodin jako stabilizujícího prvku v protierozní ochraně - Černohorská, Veronika (Jihočeská univerzita, 2015)
Cílem této práce je zjistit vliv použití meziplodin v osevním postupu na vybraném území a jeho uplatnění v protierozní účinnosti vegetačního krytu. Erozní smyv půdy je vypočítán pomocí Wischmeier - Smithovi rovnice. Výsledky osevního postupu bez meziplodin a osevního postupu s meziplodinou jsou mezi sebou porovnány a vyhodnoceny.
Use of catchcrops as a stabilization element in erosion protection
Keywords: meziplodina; osevní postup; vodní eroze; catchcrop; crop rotation; splasherosion