Odraz znamení zvěrokruhu v tvaru - konvolut keramických nádob - Raabová, Eliška (Jihočeská univerzita, 2014)
Tato diplomová práce obsahuje v teoretické části seznámení s astrologií a zvířetníkem. Představuje zvířetník v průběhu dějin umění a zabývá se jeho symbolickým významem jako celku i jeho jednotlivých znamení. Dále se dotýká problematiky řeči výtvarných forem v psychologii umění. Praktická část je zaměřena na realizaci objektů, které vznikají na základě spojení tvarových prvků a významu astrologických znamení. Výstupem této části práce je konvolut 12 keramických objektů.
Reflection of zodiac signs in shape - Set of ceramic vessels
Keywords: zodiak; zvěrokruh; výtvarná forma; astrologie; symbol; výtvarný znak; tvar; znamení; keramická nádoba; psychologie umění; zodiac; art form; astrology; symbol; art character; shape; sign; ceramic vessel; psychology of art