Nejnovější česká fantasy literatura - Képešová, Lucie (Jihočeská univerzita, 2012)
Tato bakalářská práce se zabývá nejnovější českou fantasy literaturou. První část se věnuje objasnění základních pojmů jako fantastika, fantasy a dále se věnuje historii světové i české fantasy literatury. Druhá část práce je zaměřena již na autory, jejichž tvorba začala zhruba v posledních dvaceti letech. V práci se snažím přiblížit i tvůrčí styl jednotlivých autorů. Speciální kapitola se věnuje nejmladším autorům píšícím především pro děti a mládež.
The Newest Czech Fantasy Literature
Keywords: literatura; fantastika; science fiction; fantasy; historie světové fantasy literatury; historie české fantasy literatury; současní autoři české fantasy literatury; literature; fantastics; science fiction; fantasy; History of world fantasy literature; History of czech fantasy literature; contemporary Czech authors of fantasy literature