Poplatky vázané na hypoteční úvěr u jednotlivých peněžních ústavů - Heller, Pavel (Jihočeská univerzita, 2017)
Obvykle je velmi obtížné porovnat nabídky jednotlivých poskytovatelů hypotečních úvěrů pouze podle roční úrokové sazby. Finanční instituce často vyžadují různé dodatečné platby. Roční procentní sazba nákladů má umožnit spotřebiteli lépe vyhodnotit výhodnost či nevýhodnost poskytovaného úvěru. Cílem práce je porovnat inzerované úrokové sazby hypotečního úvěru, sazby RPSN a konečné sazby u jednotlivých finančních institucí.
Charges Bound to the Mortgage Loan in Individual Financial Institutions
Keywords: roční procentní sazba nákladů; úroková sazba; poplatky; dodatečné platby; annual percentage rate of charge; interest rate; fees; additional payments