Tréninkový program brankáře fotbalu pro mládežnické a juniorské kategorie - metodické DVD\\ - Kopřiva, Luděk (Jihočeská univerzita, 2008)
Smyslem diplomové práce je kompletace nejnovějších poznatků z tréninku fotbalového brankáře a znázornění prvků tohoto tréninku. Program je určen nejširší ale i odborné veřejnosti. Jako prostředek k tomuto účelu je využito multimediální DVD s ukázkami jednotlivých cvičení pro speciální trénink fotbalového brankáře. Pomůže zorientovat se v problematice výběru vhodných postupů při tvoření tréninkových jednotek a v řazení jednotlivých cvičení v rámci tréninku. Obsahuje návod na osvojení základních dovedností a pro jejich následný rozvoj směřující k dokonalému zvládnutí a k růstu výkonnosti svěřenců. Ukazuje, jak by měla cvičení pro brankáře vypadat a ukazuje cestu, kterou by se měli trenéři specialisté, trenéři začátečníci a všichni trenéři pracující s fotbalovými brankáři, ubírat při tvorbě vlastních cvičení, která jsou přiměřená jejich svěřencům, daným podmínkám a fantazii trenéra.
Practice programme of football goalkeepers for young and junior category- systematic DVD
Keywords: fotbal; fotbalový brankář; sportovní trénink; míč; chytání míče; vyrážení míče; football; football goalkeeper; sports practice; ball; ball catching; setting-out