Kostel sv. Jana Křtitele v Radomyšli - Brejchová, Aneta (Jihočeská univerzita, 2011)
Téma bakalářská práce se zabývá objektem kostela sv. Jana Křtitele v Radomyšli, jeho historickým a architektonickým vývojem, ale také interiérem. První část je zaměřená především na prostředí, ve kterém kostel vznikl, tzn. stručný nástin dějin Radomyšle a řádu johanitů. V dalších částech je představena samotná budova kostela. Poslední kapitola se snaţí mapovat zájmy nejen objednavatele Gundakara Poppa z Ditrichštejna, ale i architekta Bartolomea Scottiho.
The St. John the Babtist Church in Radomyšl
Keywords: sakrální barokní architektura; johanité; Radomyšl; Bartolomeo Scotti; Baroque sacral architecture; Order of St. John; Radomyšl; Bartolomeo Scotti