Náměty k projektové výuce na 2. stupni základní školy na příkladu neživé přírody Novohradských hor - Kuřímská, Martina (Jihočeská univerzita, 2017)
Diplomová práce se zabývá tématem výuky neživé přírody místního regionu. Cílem diplomové práce je vypracování vlastního námětu k projektové výuce na 2. stupni základní školy na příkladu neživé přírody Novohradských hor. Součástí projektu jsou různé aktivity zaměřující se na výuku neživé přírody. Teoretická část se věnuje základním principům mezipředmětových vztahů, projektové výuky a terénního cvičení. Součástí je i hodnocení významu mezipředmětových vztahů učiva neživé přírody v rámci RVP ZV. Jedna z kapitol je věnována i fyzicko-geografické charakteristice Novohradských hor. Praktická část je výsledným návrhem projektu.
Suggestions for project teaching on the 2nd grade of elementary school using the example of inanimate nature of Novohradské mountains.
Keywords: Neživá příroda; místní region; Novohradské hory; mezipředmětové vztahy; metoda projektové výuky; zeměpis; přírodopis; Inanimate nature; local region; Novohradské mountain; interdisciplinary relations; project teaching method; Geography; Natural History