Podnikatelský záměr ubytovacího zařízení pro rodiny s dětmi - Pešková, Markéta (Jihočeská univerzita, 2014)
Hlavním cílem diplomové práce je vypracování kompletní dokumentace návrhu optimálního podnikatelského záměru pro ubytovací zařízení zaměřené na segment rodiny s dětmi. Mezi vedlejší cíle práce patří zanalyzování tržních podmínek ve zvolené oblasti, zjištění potřeb a požadavků potenciálních zákazníků, vyhledání možné podpory vhodné pro navržené ubytovací zařízení a zjištění, zda je navržené ubytovací zařízení schopné uspět na současném trhu cestovního ruchu. Struktura diplomové práce je rozdělena do 2 částí - teoretické a praktické. Teoretická část obsahuje literární rešerši, která se věnuje problematice cestovního ruchu, službám v cestovním ruchu, ubytovacím službám a zařízením. Stěžejní částí je problematika podnikatelského plánu a jeho jednotlivých částí. Poslední kapitola literární rešerše je zaměřena na cílový segment rodiny s dětmi. Praktická část je tvořena částí analytickou a syntetickou. Analytická část zahrnuje analýzu současných a historických ukazatelů cestovního ruchu ve zvolené oblasti, sběr dat v terénu a jejich následné vyhodnocení. Syntetickou část představuje návrh podnikatelského záměru pro konkrétní ubytovací zařízení.
The business plan of the accomodation facitity for families with children
Keywords: cestovní ruch; ubytovací služby; ubytovací zařízení; rodina s dětmi; podnikatelský plán; finanční plán; ekonomická efektivnost; finanční podpora; tourism; accommodation services; accommodation facilities; family with children; business plan; financial plan; economic efficiency; financial support