Vliv lázeňské léčby na obezitu dětí - Chmelařová, Jana (Jihočeská univerzita, 2011)
Tato bakalářská práce je zaměřena na vliv lázeňské léčby na obezitu dětí se zaměřením na probandy v dětské léčebně v Poděbradech. Hlavním cílem práce bylo zhodnotit význam léčebného pobytu v Dětské léčebně obezity Dr. Filipa v Poděbradech. Teoretická část se zabývá nadváhou a obezitou člověka s podrobnějším zaměřením na děti a dospívající. Ve výzkumné části byla provedena antropometrická měření na začátku a na konci léčebné kúry v období říjen 2010 až únor 2011. Výzkumného měření se zúčastnilo 39 probandů obou pohlaví v 5-6 týdenní léčebné kúře.
Influence bath treatment on obesity children
Keywords: dětská obezita; indexy; kaliperace; redukce; intervenční pohybový program; child's obesity; indices; callipers - Ace; reduction; interventional kinetic programm