Organizace a vedení geologické exkurze do Českého krasu - Rydrychová, Jitka (Jihočeská univerzita, 2012)
V této diplomové práci je shrnuta charakteristika geologických poměrů Českého krasu a předložen návrh na realizaci geologické exkurze pro studenty nižšího gymnázia nebo žáky devátých tříd zkladní školy do tohoto území. Cílem práce je vytvořit metodický návrh pro přípravu exkurze do Českého krasu. Jsou zde shrnuty teoretické podklady pro uskutečnění geologické exkurze, vytvořeny metodické návrhy práce na lokalitách a sestaveny pracovní listy. Tato diplomová práce vznikla v rámci projektu GA JU 065/2010/S.
Organization and conduct of a geological excursion to the Bohemian Karst
Keywords: Český kras; geologická exkurze; pracovní listy; Bohemian Karst; geological excursion; worksheets