Pohřební ritus pozdní doby bronzové v jižních a západních Čechách a v horním Podunají - Zíková, Petra (Jihočeská univerzita, 2011)
Práce ?Pohřební ritus pozdní doby bronzové v jižních Čechách, západních Čechách a horním Podunají? se zabývá pohřebním ritem kultury popelnicových polí, konkrétně v její pozdní fázi, tedy v pozdní době bronzové. Vlastní práce je rozdělená do sedmi kapitol, přičemž každá kapitola se skládá z několika podkapitol. V první části uvádím užitou literaturu. Část druhá popisuje geografické vymezení sledovaných oblastí. Třetí se zabývá dějinami archeologického bádání ve sledovaných regionech. V čtvrté části popisuji jednotlivá pohřebiště, tento oddíl je rozdělen podle regionů. Pátá část informuje o vlastním pohřebním ritu. Šestá část se zabývá chronologií vývoje ve sledovaných oblastech a konečně závěrečná sedmá část představuje shrnutí celé práce. Navíc na konci práce se nachází seznam použité literatury a přílohy, vlastní přílohy tvoří tabulky, grafy a fotografie.
Burial ritual the late Bronze Age in southern Bohemia, western Bohemia and in the upper area of the river Danube