Paliativní péče u dětí - Košková, Klára (Jihočeská univerzita, 2020)
Tato bakalářská práce pojednává o problematice dětské paliativní péče. Tato práce se zaměřuje na oblast komunikace, kvalitu života dětí, kterým je paliativní péče poskytována a v neposlední řadě je zde popisována také péče, která se zaměřuje na rodinu těžce nemocného dítěte. V úvodu práce je rovněž zařazena kapitola, ve které jsou uvedeny základní informace o dětské paliativní péči. V oblasti komunikace se tato práce zabývá vedením komunikace v této náročné životní situaci, sdělováním nepříznivých zpráv a problémy, které mohou v komunikaci nastat.
Palliative care for childern
Keywords: Paliativní péče; děti; komunikace; smrt; rodina; Palliative care; children; communication; death; family