Nástin principů teologie zdraví v adventismu s možnostmi kreativní aplikace ve výchově prostřednictvím publikací - Homola, Rostislav (Jihočeská univerzita, 2011)
Hlavním cílem této diplomové práce je ukázat možnosti kreativních aplikací ve výchově ke zdraví, vycházejících z obecně platných biblických zdravotních principů. Autor této práce se nejdříve snažil v teoretické části vysvětlit základní pojmy, pak nastínit teologii zdraví a poté představit z toho vycházející obecně platné principy celkového zdraví. Důraz v této práci klade nejen na část teologickou, ale také na část aplikační. V této praktické části pak autor navrhuje kreativní zpracování 10 téma
Outline of the principles of health theology in Adventism with possibilities of creative application in education through publications.
Keywords: teologie zdraví; Církev adventistů sedmého dne; výchova ke zdraví; Nakladatelství Advent ? Orion; spol. s.r.o.; zážitková pedagogika; kreativita; motivace.; Theology Health; Seventh-day Adventist Church; health education; Advent Publishing - Orion; spol. Ltd.; experiential learning; creativity; motivation.