Pracovní postoje - Papajová, Hana (Jihočeská univerzita, 2010)
Bakalářská práce ?Pracovní postoje? se zabývá hlavními problémy spojenými s pracovním uplatněním zdravotně postižených. První část teoretické části práce objasňuje základní pojmy tohoto tématu. Druhá část pojednává o zaměstnávání zdravotně postižených. Třetí část popisuje obsah zákona č.435/2004 Sb., o zaměstnanosti ? konkrétně část třetí ? zaměstnávání osob se zdravotním postižením. Část čtvrtá dává bližší informace k nezaměstnanosti a poslední část, část pátá, objasňuje konkrétně situaci v okrese Český Krumlov. Praktická část bakalářské práce je zaměřena na výzkum, jehož předmětem je téma ?Postoje ve vztahu k zaměstnávání zdravotně postižených osob?. Výzkum je prováděn formou dotazníku, který vyplňovaly výrobní podniky, školská zařízení a městské úřady v okrese Český Krumlov. Cílem tohoto výzkumu mělo být zjištění co nejvíce informací, názorů a postojů k současné situaci týkající se zaměstnávání zdravotně postižených osob. Hlavní otázkou výzkumu je tedy ta, jaké jsou pracovní postoje zaměstnavatelů k osobám zdravotně postiženým.
working attitudes
Keywords: pracovní postoje; zaměstnávání osob zdravotně postižených; zákon č.435/2004 Sb.; o zaměstnanosti; OZP v okrese Český Krumlov; nezaměstnanost zdravotně postižených; working attitudes; employment of physically handicaped people; law Nr. 435/2004 SB.; about employment; PHP in the region of Český Krumlov; the unemployment of physically handicaped people