Doprava v mezinárodním obchodě - Beran, Ladislav (Jihočeská univerzita, 2010)
Tématem bakalářské práce je Doprava v mezinárodním obchodě. V současné době je mezinárodní obchod velmi aktuální téma, vzhledem ke globalizaci světové ekonomiky a postavení České republiky v Evropě. Současná ekonomická krize se podepsala na všech odvětvích národního hospodářství České republiky. Otázkou, na kterou by měla bakalářská práce odpovědět je, zda měla finanční krize vliv na dopravce v ČR. Cílem bakalářské práce je definovat a charakterizovat dopravu z hlediska mezinárodního obchodu. Dalším cílem práce je zabývat se dopravou před vstupem a po vstupu do Evropské unie. Dále pak zmapovat situaci u jednotlivých dopravců na základě dotazníkového šetření.
Transportation in international trade