Vztah mezi dlouhověkostí a rentabilitou chovu dojnic - Vlčková, Lenka (Jihočeská univerzita, 2007)
Cílem této práce je analýza vlivu položek spojených s dlouhověkostí na efektivitu chovu holštýnských dojnic ve Školním zemědělském podniku Haklovy Dvory. Sledovala jsem nejčastější příčiny vyřazování dojnic v provozních podmínkách a jejich vliv na nákladové položky.
The relationship between longevity and profitability of dairy cows breeding
Keywords: dlouhověkost; holštýnské dojnice; příčiny vyřazování; longevity; Holstein cows; reasons of culling