Finanční vzdělávání v České republice - Novotná, Adéla (Jihočeská univerzita, 2012)
Nutnost zvýšit zájem o téma finanční gramotnosti přinesla finanční krize. Právě v této době se nejvíce ukázaly informační nedostatky lidí a jejich neschopnost si ve složitých finančních situacích poradit. Tato práce si klade za cíl nalézt, co možná nejvíce projektů, které se v současné době věnují podpoře finančního vzdělání obyvatel ČR. Dle zaměření projektů dospět k možným příležitostem pro vlastní projekt. Návrh vlastního projektu pro neziskovou organizaci.
Financial education in the Czech Republic
Keywords: Finanční vzdělanost; finanční gramotnost; ekonomická gramotnost; úvěr; účet; spoření; nezisková organizace; Financial knowledge; financial literacy; economic literacy; loan; account; savings; non-profit organization