Místo a úloha krizového managementu v oblasti veřejné správy v Jihočeském kraji - Trpáková, Olga (Jihočeská univerzita, 2007)
Diplomová práce byla zpracována na legislativním podkladě, jehož základ tvoří zákon č. 240/2000 Sb. (krizový zákon) a ostatní související právní předpisy. Předložená studie si určila za cíl vyhodnotit metodou srovnání struktury a organizace v době preventivních opatření a řešení mimořádných událostí nebo krizových situací připravenost jednotlivých složek krizového managementu územní samosprávy a státní správy v Jihočeském kraji. Výsledkem je konstatování, že místo a úloha krizového managementu ve strukturách veřejné správy v Jihočeském kraji jsou nezastupitelné a funkční v řešení mimořádných událostí a krizových situací, i přes ne vždy pevná pravidla a jejich jednoznačný výklad, která plynou z některých nedostatků legislativního rámce.
The position and tasks of the crisis management of the public administration for the Southern Bohemia region
Keywords: Veřejná správa v Jihočeském kraji; krizový management; bezpečnost ve strukturách Evropské unie; krizový management územní samosprávy a státní správy v Jihočeském kraji; krizová legislativa.; Public administration in South Bohemia; crisis management; safety in the European Union countries; crisis management units of the regional self-government and public administration in South Bohemia; crisis acts.