Testování pachových ohradníků pro odstrašení vydry říční (Lutra lutra) na sádkách Krajského školního hospodářství a zkušenosti s náhradami škod dle zákona č. 115/2000 Sb. - Kotlín, Vít (Jihočeská univerzita, 2017)
Diplomová práce se zabývá aktuální problematikou náhrad škod způsobených vydrou říční (Lutra lutra), konkrétně využití možných preventivních opatření vedoucích k eliminaci škod a možnosti čerpání náhrad dle zákona č. 115/2000 Sb. Dále se věnuje vyhodnocení výsledků praktického testování pachových ohradníků v reálných podmínkách sádkovacích nádrží pro ryby, jakožto možné další alternativy ochrany před její nežádoucí predací.
Testing scent barrier systems as a deterent to European otter at fish storage pools of the KŠH ČB, Protivín fisheries and the experiences concerning compensation for damages in accordance with the law No 115/2000 Col.
Keywords: vydra říční; zákon č. 115/2000 Sb.; náhrady škod; pachový ohradník; European otter; law No 115/2000 Col.; compensation for damages; scent barrier systems