Posouzení vlivu strojního zařízení rozdílných vlastností z hlediska významných jakostních znaků. - Chaloupka, Jiří (Jihočeská univerzita, 2007)
Cílem práce bylo vytipovat nejdůležitější jakostní znaky u osobních automobilů ve prospěch bezpečnosti provozu. Z těchto jakostních znaků bylo vhodné určit pořadí z hlediska významu pro vypracování obecných doporučení (závěrů) pro výrobce a spotřebitele v oblasti pasivní a aktivní bezpečnosti automobilů. Na základě zjištěných dat v experimentální části stanovit úroveň výběru jakostních znaků spotřebitelů ve prospěch bezpečnosti provozu.
Assessment of the effect of machinery's different aspects from the point of view of important quality criteria.