Studium genetické variability fytoplazem - Roháčková, Helena (Jihočeská univerzita, 2011)
Fytoplazmy jsou bakteriální vnitrobuněční rostlinní parazité, způsobují závažné ztráty úrody po celém světě. Fytoplazmy byly zjisštěny v jeteli, vince, hrušních, jabloních a meruňkách. Sekvencován byl gen secA, gen 16S rDNA, mezerník a gen 23S rDNA u pěti izolátů fytoplazem.
The Study of the genetic variability of phytoplasmas
Keywords: fytoplazma; gen 16S rDNA; mezerník; gen 23S rDNA; secA; PCR; RFLP; sekvencování.; phytoplasma; 16S rDNA gene; spacer region; 23S rDNA gene; secA gene; PCR; RFLP; sequenation.