Využití industriálního dědictví v rozvoji cestovního ruchu na příkladě vodního mlýnu v Hoslovicích - Slabá, Barbora (Jihočeská univerzita, 2011)
Bakalářská práce se zabývá využitím technické památky vodního mlýna v Hoslovicích v rozvoji cestovního ruchu. Cílem práce bylo provedení situační analýzy na Strakonicku a zjistit, jaké segmenty účastníků cestovního ruchu navštěvují toto území. Na základě marketingového šetření, které probíhalo metodou dotazníkového šetření na území technické památky, byl proveden výběr segmentu návštěvníků. V závěru práce jsou předloženy vlastní návrhy doplnění a inovace skladby produktu cestovního ruchu v Hoslovicích.
A usages of industrial heritage in tourism development on case of water mill "Hoslovice"
Keywords: cestovní ruch; technická památka; vodní mlýn; marketingové šetření; Hoslovice; Strakonicko; tourism; technical monument; water mill; marketing survey; Hoslovice; Strakonice region