Měl jsem číslo... aneb Noc před vyhasnutím židovské hvězdy - Hánová, Martina (Jihočeská univerzita, 2011)
Bakalářská práce bude zaměřena na memoárovou literaturu obsahující svědectví z koncentračních táborů. Podle těchto autobiografických a biografických záznamů bude prováděna komparace svědectví z koncentračních táborů v době 2. světové války a pohled z perspektivy dozorců z těchto táborů. Jedním z hlavních cílů práce je seznámit s některými dosud nepublikovanými svědectvími z této doby a reflektovat prožitky těchto osob.
My number was... or else The night before the extinction of the Jewish star
Keywords: koncentrační tábor; svědectví; 2. světová válka; concentration camp; testimonies; World War Two