Historie tělesné výchovy a sportu v Písku od roku 1968 do současnosti - Chytrý, David (Jihočeská univerzita, 2021)
Bakalářská práce pojednává o historii tělesné výchovy a sportu v Písku od roku 1968 do současnosti. Práce je rozdělena na dvě hlavní části. První nastiňuje historii píseckého Sokola a různých forem organizované tělesné výchovy a ve druhé části je zpracována historie jednotlivých sportovních odvětví. Zabývá se především tělovýchovnou jednotou Sokol a Spartak, Vojenskou tělovýchovnou jednotou Písek a tělovýchovnou jednotou Jiskra. Některé další sportovní organizace vznikly nezávisle na těchto jednotách. V práci jsou zařazeny podle jejich důležitosti vzhledem k vývoji sportovního dění v Písku. Pozornost je výrazně zaměřena na historii nejúspěšnějších oddílů fotbalu, házené, ledního hokeje, tenisu a basketbalu. Práce je výsledkem zpracování rozhovorů s pamětníky, novinových článků, kronik města Písek, kronik hokejových oddílů a další literatury.
The History of Physical Education and Sport in Písek from 1968 until now
Keywords: kanoistika; házená; fotbal; výsledky; úspěchy; jednota; Canoeing; Handball; Football; Results; Successes; Unity