Zpracování plánu pěče pro lokalitu Hradišťský vrch v Novohradském podhůří - Kotálová, Eliška (Jihočeská univerzita, 2013)
Cílem této práce bylo zpracování plánu péče pro lokalitu Hradišťského vrchu, který leží nedaleko obce Kaplice. Do hlavní ochrany jsou zahrnuty především geomorfologické prvky, které se zde nachází. V první části práce je zpracovaná fyzicko-geografická charakteristika Novohradského podhůří se zaměřením na Hradišťský vrch. V druhé části práce je vypracován plán péče přírodní památky Hradišťský vrch a jejího ochranného pásma. Tato práce je doplněna mapami, fotografickými přílohami a tabulkami.
Develop a plan of care about the Hradišťský vrch in Novohradské podhůří
Keywords: Hradišťský vrch; přírodní památka; plán péče; kryogenní mezoformy; Hradišťský vrch; natural monument; plan of care; cryogenic mesoforms