Ruční obrábění kovů na základní škole - Koch, Karel (Jihočeská univerzita, 2016)
Diplomová práce je zaměřena na ruční obrábění kovů v rámci předmětu Technické práce, které se vyučují na druhém stupni základních škol, a to v 6. a 7. třídách. Obsah a rozsah této práce je tedy přizpůsoben konkrétně pro žáky 6. a 7. tříd základních škol. V práci se nachází popisy jednotlivých instruktáží ručního obrábění kovů doplněné o obrazový materiál. Do přílohy práce je umístěn multimediální materiál v podobě čtrnácti videí. Zpracovaná videa obsahují názorné ukázky pracovních postupů ručního obrábění kovů uvedených v samotném obsahu této práce. Vytvořený multimediální materiál by mohl být využíván nejen žáky při výuce Technických prací, ale zároveň i neaprobovanými učiteli, kteří vyučují tento předmět.
Hand metalworking in Elementary School
Keywords: Ruční obrábění kovů; Praktické činnosti; druhý stupeň základní školy; Hand metal working; Technical Education; Upper Primary School